Tisdag = mys med Malin!

Ska slänga mig in i duschen och sen åka iväg till Malin för att kika på husfruarna, är ju lixom tisdagarna som är vår dag :)

Blev ingen lugn dag idag heller.. Har storstädat här hemma så nu är det riktigt rent och fint igen. Satt upp nån tavla och donat lite. Det börjar ta sig. Längtar tills helgen då tapeterna kommer upp i köket och då allt är klart och det bara är piffet kvar, det roligaste! ;)

Duschen kallar! :)


Flytt, slipning och städning...

Flytten hos farmor och farfar gick bra, jag tog det lugnt och bar inte nå tunga saker utan bara lite småkassar och nån blomkruka. Ville ju hjälpa till lite jag med kände jag :)

Kom hem för typ en timme sen och då slipade jag väggarna i köket, så nu är det klart för tapetsering där, blir nog gjort i helgen för då hade Petra tid sa hon :) Så då kommer det äntligen vara klart här hemma, UNDERBART! :) Jag får se till att knipa tills dess då iaf ;)

Väntar på att pappa ska ringa nu, han har en bokhylla på släpet som han ska komma hit med som vi fick av farmor och farfar. Tänkte ha den i hallen och köpa nå fina korgar att ha i, så kan man ha nycklar och massa sånt där. Blir nog riktigt bra tror jag :)

Imorgon blir det en storstädning här hemma, igen... Känns som om det är det enda jag gör, men nu tycker jag att det är dammigt igen så lika bra att städa och få det fint tills det ska tapetseras. Måste torka av alla lister och så i köket från slipdamm där dammsugaren inte kom åt.

Ska även sätta upp en tavla eller två i vardagsrummet så det är klart här och sen skulle jag vilja ha hem byrån/bokhyllan från mormor med så jag kan måla den och så det blir riktigt klart här innan vårt lilla hjärtegryn tittar ut. Men om jag ska fortsätta i den här takten så kanske den lilla kommer väldigt snart... Kanske ska ta en paus från allt som måste göras imorgon och bara ta hand om mig själv istället :)



.

Gårdagen spenderades i Bollnäs med pappsen för att hjälpa farmor och farfar att flytta. Ska åka dit idag med bara han har slutat jobba. Viktor och Petra ska följa med de också så pappa får bärhjälp då jag inte får bära ett enda dugg för farmor...

Kom hem strax före klockan fem igår och då åkte jag och köpte en blomma till mamma och åkte med den till henne. Sen så fick jag ett ryck och fortsatte i köket med att ta bort tapeterna, så sagt och gjort. Nu är varenda liten tapetbit borta i köket, och jag har spacklat och väntar på att det ska torka. Får se om jag hinner slipa det innan det är dags att åka, annars får jag göra det när jag kommer hem eller imorgon :) Sen är det äntligen dags för tapetsering här hemma, och som jag längtar! Kommer bli så jäkla fint, det är jag helt övertygad om! :)


Tapeterna vi ska ha i köket :)

Återkommer med mer uppdatering ikväll om det inte blir för sent :)


.

Natten var som vanligt hemsk, kunde inte sova mycket alls pga värk i princip hela jäkla kroppen... Men idag är det bara två veckor kvar till BF så jag får väl stå ut helt enkelt.

Har varit på kalas hos Ellie idag, världens sötaste 5-åring! ♥ Självklart var allting rosa, allt från ballonger och tallrikar till tårtor och muffins, ett riktigt prinsesskalas helt enkelt :)

Annars har det bara varit en lugnt dag, har så jäklans ont i höfterna och sammandragningar hela tiden så jag orkar knappt röra på fläsket. Men nu så har älsklingen åkt iväg på nåt på teatern så då tänkte jag passa på att städa och plocka lite här hemma, blir alltid bäst om man får göra det när man är själv tycker då jag. Bra att få städa bort lite irritation och samtidigt rensa huvudet från diverse tankar...


Barnmorskan och matlagning

Väntar på att ugnen ska bli varm så jag kan slänga in fiskgratängen. Känner mig som en riktig hemmafru nuförtiden, donar och har mig här hemma som aldrig förr :) Blir iaf fiskgratäng med tomater och champinjoner och så blir det pressad potatis till, är kanske hur gott som helst! :)

Älsklingen slutar jobba om ca 20 minuter så maten kommer nog vara klar lagomt tills han kommer innanför dörren :)

Var till barnmorskan idag, och allt såg bra ut :) Huvudet är helt fixerat och det lilla grynet har sjunkit bra mycket så BM sa att det kanske inte alls är så lång tid kvar. Vi får väl se :) Hade dock inte gått upp något i vikt (inte för att jag klagar) och barnmorskan sa att det är vanligt att det stannar av eller att man till och med går ner lite sista tiden. Vi skrev en sammanfattning om hur graviditeten har varit och hur jag vill ha det på förlossningen. Och jag är fast besluten om att klara av den utan smärtlindring. Men det är ju svårt att veta hur ont det kommer göra och hur lång tid det kommer ta :) Älsklingen är väl lite oroad över det där, han tycker att det kan ju vara bra med smärtlindring eftersom det finns och eftersom det underlättar. Men jag känner att om jag kan så vill jag vara utan! :) Om det är nån av er läsare som har varit/ är gravid och snart ska föda, hur har/vill ni göra med smärtlindring under förlossningen? :)

Var ut på ecenter en sväng efter mötet hos BM och kikade lite, men med ben och bäcken som värker konstant så orkade jag inte kika så mycket. Så ska dra med mig älsklingen imorgon istället när han är ledig. Måste köpa födelsedagspresenter åt både Viktor och Ellie :)

Konstigt att ens lillebror fyller 20 år imorgon, när det inte känns som om man åldras ett dugg själv. Men för mig kommer han alltid att vara en lite plutt (även fast han är ett och ett halvt huvud längre än mig..)

Köket och fortsättningen med matlagningen kallar! :)


.

Väntar på att älsklingen ska duscha klart så vi kan åka och storhandla mat. Lika bra att fylla upp kyl/frys och skafferi tänkte vi :) Sen blir det en sväng förbi mormor för att hämta en annan spjälsäng och så ska jag åka ut med den vi har till stugan. Så lite kommer det allt bli gjort idag.

Började måla i köket igår så nu är det snart färdigt iaf, skönt att man kommer nånvart. Ska dra på en sväng till med färg sen så är den delen klar. Fårse om jag orkar spackla och dona sen med, orken får helt enkelt avgöra.

Dock så tycker jag att det är lite konstigt att jag orkar hålla på att dona en massa här hemma även fast jag knappt sover om nätterna. Men det kanske är nåt som gravida kvinnor gör såhär på sluttampen, vad vet jag :)

Natten har varit fruktansvärt jobbig, det ska ni ha klart för er. Kunde inte sova alls så låg på soffan och kikade på tv/film. Och när jag väl slumrade till så fick jag världens sammandragningar och så fick jag sendrag i benen varannan minut kändes det som. Så idag är jag lagomt öm i båda vaderna, inte det roligaste..

Älsklingen jobbar 14-20 idag så får se vad jag ska hitta på, antar att jag fortsätter med pysslandet här hemma :)

Slänger kanske upp lite före och efter bilder på prylar jag har målat senare. Roligare att läsa en blogg med lite bilder tycker då jag själv iaf! :)


Slashasar

Inatt blev det ingen sömn alls för mig då jag hade så jäkla ont överallt och vårt lilla gryn levde runt som en vilde i magen. Har iaf sovit några timmar på dagen, men känner mig fortfarande helt slut.

Vi har iaf fått lite gjort här hemma idag. Dock inte så mycket då vi har varit två slashasar båda två. Men är det söndag så är det ;)

Jag kan iaf stryka några av sakerna på att-göra-listan!
  • Packa BB-väska + en väska till oss (frågan är vad sjutton man ska ha med sig?!)
  • Hämta hem och måla en bokhylla som för närvarande står hos mormor
  • Fixa färdigt i köket (spackla, slipa, måla, tapetsera och byta bänkskiva)
  • Sätta upp två tavellister ovenför sängen i sovrummet
  • Få fint i vardagsrummet (få upp lite saker på väggarna osv.)
  • Få ut den där jäkla tv-bänken på blocket så vi blir av med den nångång (Har iaf knäppt kort på den nu..)
  • Fixa blomlådor att ha på balkongen och göra lite mysigt där
  • Och sen så skulle det behöva storstädas i hela lägenheten också
Nu blir det lite matlagning och sen kanske en film, och så kan jag garantera att det blir en tidig kväller ikväll! :)


Kärlek :)


Jag och den bästa.
Är så galet glad och lycklig att ha dig vid min sida!
Du gör mig hel.

Sömnrubbningar och att-göra-lista

Det är helt hopplöst att sova. Har en liten filur i magen som inte alls verkar vara trött, den sparkar och trycker upp under revbenen, huvudet ligger och trycker neråt och det gör så jäkla ont i hela bäckenet och ryggen. Det kan ju ha att göra med att jag, Linda, Linn och Tony gick några varv på stan och kikade på folk och bilar (mest folk dock). Blir ju väldigt trött i svanken och höfterna väldigt fort, men det är väl inte så konstigt när man har en massa extra vikt att släpa på. Plus att jag nog har världens mest svällda ben, använder stödstrumpor för att det inte ska bli så jobbigt, men somliga dagar (som idag) så hjälpte de inte ett smack. Annars kan jag verkligen rekomendera det till er andra där ute som är gravida, det hjälper för det mesta, för mig iaf! :)

De senaste nätterna har det inte alls blivit mycket sömn, dels på grund av det ovanstående (är hopplöst att hitta en bra sovställning nuförtiden..) Och dels för att jag har alldeles för mycket att tänka på känns det som. Är ju faktistk bara tre veckor kvar tills det lilla grynet är beräknat att anlända och det känns som om det är tusen saker kvar att göra innan dess!

  • Packa BB-väska + en väska till oss (frågan är vad sjutton man ska ha med sig?!)
  • Hämta hem och måla en bokhylla som för närvarande står hos mormor
  • Fixa färdigt i köket (spackla, slipa, måla, tapetsera och byta bänkskiva)
  • Sätta upp två tavellister ovenför sängen i sovrummet
  • Få fint i vardagsrummet (få upp lite saker på väggarna osv.)
  • Få ut den där jäkla tv-bänken på blocket så vi blir av med den nångång
  • Fixa blomlådor att ha på balkongen och göra lite mysigt där
  • Och sen så skulle det behöva storstädas i hela lägenheten också
Låter kanske inte som så svåra saker att göra, men jag har ingen ork till att göra det, vet inte vart jag ska börja och älsklingen jobbar ju under hela veckorna och jag tycker inte att han ska behöva göra massa sånt när han kommer hem eller när han är ledig :) Men ska försöka få lite gjort imorgon iaf så är vi en god bit påväg. Det återstår dock att se hur det blir med den saken..

Nu ska jag knäppa igång en till film och hoppas på att det lilla livet i magen somnar så att den här blivande mamman även hon kan få sig lite sömn snart! :)


Tre veckor kvar till BF!

Idag är det prick tre veckor kvar tills vi har BF! Tiden går så himla fort, men jag önskar dock att den kunde gå lite fortfare, för de senaste dagarna har varit riktigt tuffa. Ont i rygg, ben och höfter och en lite filur som trycker med huvudet neråt, vilket inte är den skönaste känslan.. Men som sagt, bara tre veckor kvar och sen har vi förhoppningsvis vårt lilla gryn hos oss (om jag inte går över tiden dvs.)

Idag blir en lugn dag, älskling ska iväg på nån jobb grej där de ska spela brännboll och sånt. Själv så tänkte jag ta tag i målningen av spjälsängen, blev inte av när jag målade det andra sakerna :)

Det är cruising här i stan idag med, så det är nog mycket folk på stan. Älskling har lovat att vi ska gå ner och kika en sväng på allt folk ikväll om vädret håller i sig och om jag orkar gå pga alla krämpor.. Blir kanske en sväng till Jessica med tjejerna med och träffa dem en sväng, men det beror som sagt på om orken infinner sig eller inte :)


Målning :)

Jag håller på att måla för fullt här hemma, dock har jag tagit mig en liten paus nu :) Har målat en ljuslykta, en spegel och en liten stol. Spjälsängen och en vägg i hallen står på tur. Blir riktigt fint måste jag säga, lite färg gör så himla mycket och kan få gamla slitna saker att se nya och fina ut! :)

Ska åka till mormor och hämta hem älghornet nu tänkte jag, sen ska även det målas. Har fått en liten ide om hur det kommer se ut när det är klart här, men är en bit kvar innnan jag är nöjd :)

Slänger upp lite bilder senare ikväll eller imorgon så nu får se hur det ser ut här hemma nu när det börjar bli ordning! :)


25 dagar kvar!

Förresten, det är bara 25 dagar kvar till BF idag! Det är ingenting, vi längtar som bara den efter vårt lilla gryn! :)


Vårt lillgryn, dock bra mycket större nu

:)

Vaknade tidigt idag, som vanligt nuförtiden. Det är svårt att sova när man har en liten filur i magen som sparkar och har sig, så lika bra att kliva upp då :) Åt frukost med hjärtat och sen blev det dusch och göra sig iordning och så åkte jag till Bollnäs och träffade Mina och Görel som är hemma några dagar! :) Lika roligt som vanligt att träffa dem. Vi åkte på loppis med, köpte två finfina ramar för inga pengar alls. Hittade även en superfin lykta, men plånboken var inte på min sida så får hoppas att den finns kvar nästa gång jag åker dit :)

Åkte hemåt och träffade mamma på ecenter, kikade lite på kläder/skor och allt annat. Åkte på dollar och tänkte köpa ett nyckelskåp jag sett där, men de var slut så blev två blomkrukor istället som mamma var så snäll att betala :)

Sitter och lyssnar på massa mysmusik och väntar på att mitt hjärta ska komma hem från jobbet så vi kan lägga ut tv-bänken på blocket, sen ska vi sätta upp gardinstänger i vardagsrummet och få fint tänkte jag :)

Pappa hade varit hit med två träklossar och en hörnlist med, så nu kommer det bli riktigt fint i hallen också! :)

Nu är det dags att höja musiken lite och plocka lite i köket! :)


Slappsöndag!

Idag har vi inte gjort många knop här hemma måste jag erkänna. Hade lite fikagäster här på förmiddagen i form av mamma, Tommy, Viktor, Felix och Lukas :) Jag hade bakat rabarberpaj och kladdkakemuffins, gott som bara den var det! :) Pappsen var förbi på eftermiddagen och fikade han med, efter det så kände jag att jag behövde rensa skallen och fundera över både det ena och det andra efter gårdagskvällen/nattens prat så jag åkte ut till stugan och la ikull mig på soffan och njöt av tystnaden och lugnet :)

Älskling var också hemma, dock så var han (och är fortfarande) väldigt bakis. Igår var vi nämligen ut till Anna och Micke i Trönö, var där runt halv 7, pratade en massa, åt supergod älgstek med potatisgratäng och sallad. Sen satte vi oss i soffan och kikade på schlager, Sverige kom på tredje plats vilket inte alls är fy skam! :) Älskling och Micke drog igång och började sjunga och ha sig efter några öl/groggar och lite vin. Sen blev det massa musik (dock inte i min smak:P) Efter schlagern så var det dags för bastning, jag skippade dock det så jag satt i rummet utanför och och pratade med dem när de inte var inne i bastun och levde runt. När klockan började närma sig 4 inatt/imorse så kände jag att det var dags att åka hemåt och få oss lite sömn. Så sagt och gjort, släpade in min karl som knappt kunde stå på benen i bilen och sen åkte vi hemåt efter en riktigt toppenkväll som jag hoppas att det blir många, många fler av! :) Verkligen underbara människor som man mår bra och blir glad av att umgås med! :)

Nu ska jag krypa upp bredvid älsklingen i soffan och mysa framför en skräckfilm, och som vanligt så är det säkert jag som får hålla om honom och inte tvärtom, min lilla mjukis! ;)


Innerst inne så vill man så mycket, men det är så himla svårt att ge när man inte vet hur allt egentligen är

Grått och regn = hemmafix!

Det har varit soligt i några dagar nu, men idag är det grått och det regnar lite. Ärligt talat så gör det inte mig något, skönt med lite regn ibland med. Då kan man passa på att fixa lite på hemmaplan och så vidare. Är så mycket som skulle behöva göras här hemma, men jag har ingen ork till det idag känner jag. Har inte mycket ork till mycket alls just nu faktiskt.

Är väldigt tung i kroppen, den lilla trycker och tar sån plats i magen så ryggen och fogarna ömmar för jämnan. Har börjat svälla bra nog i mina ben nu med, så stödstrumporna var ett bra inköp, dock lite trixiga att få på sig men det går :) Igår var det en månad kvar tills vi har BF, EN MÅNAD, det är ju ingenting. Det börjar verkligen dra ihop sig nu och vi längtar mer och mer för varje dag som går! :) ♥

Ska ta och pussa upp min älskling ordetnligt innan han ska iväg till jobbet nu :)


Skogspromenad

Igår var det storstädning på schemat här hemma, så nu är det riktigt fint här igen. Med undantag för köket där vi (älsklingen) spackalade väggarna och donade. Ska ju tapetsera om där med nu nån dag bara pappa och Petra har tid :) Kommer bli så fint här när det är klart! :)

Efter städningen så var jag lagomt rastlös fortfarande så vi åkte och handlade lite gomat och sen åkte vi till Dåbo och hälsade på. Promenaden igenom skogen var ingen bra ide, men det var jäkligt skönt iaf, men det känns i kroppen ordentligt idag ska jag erkänna! :)

Idag så har jag inte gjort så mycket, hjärtat är hos Jim och känner jag honom rätt så är han nog där några timmar till :) Själv så tog jag mig en promenad förbi Jonas och Nina och pratade lite, sen gick jag till mormor och hämtade cykeln. Tog en omväg hem då jag är alldeles för lat och har noll kondition för att cykla i uppförsbackar ;) Väl hemma ramlade jag nästan ihop på soffan av utmattning och där ligger jag fortfarande! :)

Nu blir det en sväng ut på Dollar innan de stänger, vill ha nya gardiner till vardagsrummet och så ska jag nog köpa mig nåt gott att äta. Sen blir det bara till att ta det lugnt och vila resten av dagen, måste verkligen börja lyssna på alla runtomkring nu, annars kommer den lilla inte att stanna kvar i magen länge till! :)

Puss ♥


Dags att knipa!

Har varit hos mamma och fikat och sagt hejdå till henne, Viktor, Tommy och hans barn, de är nämligen påväg ner mot Arlanda nu för ikväll åker de till Mallis i en vecka. Och ni ska inte tro att jag är avundsjuk, jag är mycket hellre kvar hemma i gråa Sverige just nu! ;)

Lovade mamma att jag skulle knipa i minst en vecka nu så det är lika bra att göra det då, hon ville vara på hemmaplan när det är dags för lill*n att komma :)

Fick även låna hennes dator när de är borta, min dator har ju sagt upp sig helt..

Ska ta och göra mig redo för att träffa Alex över en lunch sen får vi se vad dagen har att bjuda på! :)


38 dagar kvar till BF! :)

Det händer väldigt mycket just nu så bloggen blir lidanade, men det är ni väl vara vid nuförtiden antar jag ;)

Vardagsrummet är iaf klart nu och jäklar va nöjda vi är! Det blev verkligen superfint :) Dock är det väldigt tomt här just nu, på väggar och sånt. Men vi vill inte stressa med att kasta upp massa saker bara för att fylla upp, bättre att det tar lite tid och att man hittar sånt som man verkligen vill ha uppsatt och framme :)

Vi har ju fått en bokhylla/skåp från mormor som vi ska måla i vitt och ha här inne med, så den ska vi hämta bara visningarna på huset är gjorda :)

Nu i dagarna så kommer pappa och Petra och fixar köket åt oss med, så även det kommer att bli klart den här veckan, så skönt att få det nyfustat och fint här hemma! :)

I fredags var jag till barnmorskan, allt såg bra ut men det lilla grynet busade runt för fullt, sparkade och härjade så hon hade svårt att räkna hjärtljuden, men på fjärde försöket gick det och allt såg bra ut :) Den växer precis som den ska, vilket är väldigt skönt :)

I lördags så var jag och älskling till Valbo och shoppade det sista till grynet, blev en hel del men nu är allt på plats om den skulle få för sig att komma tidigare än beräknat :) Idag är jag i vecka 35 (34+3) så det är inte alls långt kvar, bara 38 dagar!! ♥

Igår var vi på föräldragrupp och fick se en förlossningsfilm och jag tror nästan att de flesta av oss mammor satt och snyftade lite i slutet, är ju så mysigt att se! :) Sen fick vi träna lite på andning och sånt :)

Jag klippte även av mig håret igår, och jag är supernöjd, blev riktigt bra faktiskt :) Skönt att få bort allt det där slitna och jag känner mig bra mycket fräschare i skallen nu måste jag erkänna, har ju en frisyr igen! ;)

Ikväll blir det till att åka till Malin och umgås, är ju faktiskt tisdag och det är våra kvällar det. Husfruarna på tvn och så ska hon hjälpa mig att färga håret, blir lite ljusare och slingor. Vårsnyggt helt enkelt! :)

Imorgonbitti åker jag och Isabelle till Linköping över dagen för att hämta lite av hennes saker, jag har dock fått stränga order om att bara hjälpa till och packa så Isabelle får stå för bärandet! :) Vill ju inte direkt att värkarna drar igång längs E4an ;)

Ska ta och packa väskan lite ifall vi blir kvar i Linköping över natten till torsdag, beror lite på vädret och hur vi känner oss det :)

Ha en toppentisdag! :)

Puss




RSS 2.0