Tvätt..

Väntar på att tvätten ska bli klar så jag kan knata ner i tvättstugan igen, skulle vilja ha en egen tvättmaskin, så man slipper allt spring och att passa tider hit och dit, hade varit lämpligare med en egen så man bara kan slänga in en masking när det behövs.

Mina två älsklingar sitter i soffan och jäser, den ena flinar mer än den andra ♥

Senare idag så blir det kalas för Tim som fyller 8 år! :) Loke får följa med så pappsen får lite ensamtid, och det tror jag inte att han klagar på direkt :)

Annars blir det en lugn dag, får se vad den har att bjuda på!


Underbar dag med de bästa

Dagen har varit underbar, Loke sov som en ängel hela natten (som vanligt) från kl 23 igårkväll till kl 7 imorse. Det är sällan han vaknar på natten och är hungrig eller så. Dock finns det nätter då han har haft lite magknip, men med massage och lite kärlek somnar han som en stock i famnen på oss, gohjärtat!

Älsklingen fyllde år igår med då jobbade han så idag har vi haft kalas, blev en del folk. Efter kalaset åkte vi ut till Bergvik på marknaden, gick nåt varv, köpte några godisremmar och sen åkte vi och käkade och efter det åkte vi till svärmor. Hennes syster var på besök och hon hade inte träffat Loke än :)

Sen har vi bara varit hemma och myst, Loke har badat och han älskar det verkligen, skrattar hela tiden och är som en fisk i vattnet! :)

Nu blir det lite filmmys i soffan under täcket med min underbara lilla familj! ♥



Världens gladaste lilla kille, han skiner som en sol varje dag.
Så underbar, så älskad!


<3


Grattis på födelsedagen världens bästa!

Underbara sommar!

Det är helt underbart väder ute idag, inte ett moln på himlen och solen gassar på bra nog! :) Jag och Loke var ute i stugan på dan och njöt, det var 25 grader i vattnet så där plaskade jag runt som den säl jag är! ;)

Nu har vi packat ihop lite prylar och ska alldeles strax åka ut dit igen och sova kvar, älsklingen är ledig imorgon och sen jobbar han bara på fredagen sen har han semester! :)




Kärlek!


Grillnatta

Ska snart försöka få liv i Loke och ge honom lite mat, sen ska vi traska till BVC för vägning och mätning. Blir spännande att se vad han väger nu, han blir ju större och större för varje dag som går! :)

Annars blir det lugnt idag, det är mulet ute så vi spenderar dagen inne med att städa och att mysa en massa :)

Igår var vi till Bollnäs på grillnatta, det var jag, Loke, Felix och Lukas i en bil och Malin, Tim och Ellie i den andra. Det var Eric Saade som uppträdde och det kunde man ju såklart inte missa! ;) Jag tror nog att jag och Malin tyckte det var roligast iaf, han är ju bra fin att titta på! :)

Loke fick vara hos gammelfarmor och gammelfarfar medans vi kikade på stan och lyssnade på Saade. Han hade varit en ängel, som vanligt min lilla skrutt! ♥


Älskade lilla hjärtegryn!

Operation

Förlossningen var det häftigaste jag har varit med om, och efteråt kände jag mig som en superkvinna! :) Jag grät floder av lycka när han låg på bröstet och snuttade :)

Sen blev det lite jobbigare.. Moderkakan ville inte lossna, så jag fick is på magen, akupunktur och en läkare var in och försökte få den att lossna. Men det gick inte, så jag rullades iväg på operation.. De toppade epiduralen så jag skulle slippa sövas, men när de skulle börja så skrek jag för det gjorde så ont, då fick jag en spruta med något som "du kan bli lite varm i kroppen av och kanske lite yr", sen kommer jag inte ihåg nåt mer förän det var klart, jag hade somnat som en stock av det där. Operationen hade varit komplicerad, moderkakan hade suttit fast väldigt hårt, och när de väl fick loss den så ville inte livmodern dra ihop sig så jag fick massa dropp som skulle hjälpa den på traven. Men det tog tid.. I efterhand fick jag veta att om den inte hade börjat dra ihop sig så hade de varit tvungna att ta bort den. Men tack och lov så gick det bra!

Moderkakan hade varit vitprickig och de hade sett på den att den höll på att lägga ner. Så det var en jäkla tur att lillen kom när han kom. Han hade haft det lite kämpigt i magen tiden före förlossningen eftersom moderkakan inte gav honom tillräckligt med näring, så det var därför han vägde så lite som han gjorde när han föddes.






Förlossningsberättelse :)

Nu har det varit väldigt tyst här ett bra tag, men jag har varken haft lust eller ork till att blogga, umgås ju med min lilla familj och det finns inget bättre än det! :) Men nu sover båda mina killar så tänkte passa på att slänga ihop en liten förlossningsberättelse :)

Det hela började torsdagen den 2 juni, blev en tur fram och tillbaka till Arlanda med tjejerna och sen blev det storstädning här hemma. Jag tyckte att foglossningen var värre än nånsin men jag ville ha det rent och fint eftersom man inte visste när det kunde sätta igång. Såhär i efterhand så verkar det nästan som om jag visste vad som var pågång :)

Älsklingen somnade på kvällen men jag kunde inte sova pga fogarna som spökade rejält, så jag satte mig i soffan och kikade på tv. Klockan var 02.10 när jag började känna av ett tryck neråt svanken, men jag tänkte inte mer på det, det avtog efter ca 30 sekunder. Men 5 minuter senare så återkom det där trycket och jag tänkte tanken att det kanske var något pågång. Men jag tänkte även att "det är ju 8 dagar kvar så det är nog bara lite sammandragningar som vanligt.." Försökte sova en stund med vetekudden på ryggen, men det gick inte för 5 minuter senare var det dags igen. Då knäppte jag igång datorn och började klocka trycket jag kände. 5 minuter emellan och trycket höll i sig ca 50-90 sekunder. "Det är dags!"

Jag tassade in till sovrummet och flåsade bra nog då jag fick en värk precis när jag skulle väcka älsklingen. Jag sa lite försiktigt, "älskling, jag tror jag har värkar..." Och jag har nog aldrig sett honom vakna så fort och hoppa upp ur sängen som han gjorde :) Vi fortsatte att klocka värkarna medans hjärtat packade det sista i BB-väskan. Vi ringde till förlossningen och pratade med dem som sa att jag skulle försöka äta något, ta en alvedon och vila så gott det gick. Pyttsan! De sa även att vi var välkommna när vi ville och att vi skulle ringa när vi åkte från stan :)

Värkarna blev mer och mer intensiva och hjärtat tyckte att vi skulle åka in, men envis som en gammal get så vägrade jag, "det kommer säkert ta minst ett dygn till.." När klockan närmade sig 6 på morgonkvisten så kom värkarna var tredje minut och höll i sig i ca 90 sekunder. Så då gick jag med på att åka.

Först åkte vi förbi pappsen och hämtade bilbarnstolen som vi hade i hans garage och då stod pappa i fönstret och vinkade åt oss, så jag ringde och talade om att det var dags, vilket han redan hade kunnat lista ut :)

Bilfärden ner till Gävle var inte rolig på en fläck! Värkarna blev mer och mer intensiva, jag kunde inte sitta då det tröck på som bara faan så jag låg typ på sidan där i framsätet, väldigt bekvämt! ;)

Väl framme på förlossningen så kom en barnmorska vid namn Ulrica och tog emot oss och visade in oss till rummet. Hon undersökte mig och jag var bara öppen 3 cm, SUCK! Hon sa att man brukar öppna sig cirka en centimeter i timmen så hon sa att det kunde ta 7-8 timmar till. Då bad jag om epidural, för 8 timmar till utan sömn och med den smärtan hade jag inte orkat med.

De satte på en massa grejer runt magen som mäter hjärtljuden på bebisen. Men de gick inte så bra, och hjärtljuden lät så svaga så de gick sätta en liten skalpelektrod på bebisens huvud istället. I samband med detta tog de hål på hinnorna såklart. Kl var då 07.52. De ville att jag skulle dricka nyponsoppa och näringsdryck, men det hann knappt ner i magen innan det kom upp igen..

Kl 8.44 fick de fylla på med fostervatten (!) då det nästan inte var något vatten kvar, så fick 1000 ml. Kl 9.25 kommer äntligen narkosläkaren och ger mig epiduralen, då var jag öppen 5 cm. Efter att jag fått epiduralen var jag i min egna lilla värld och det kändes som om jag svävade på moln. Kände fortfarande av trycket neråt, men det gjorde inte ont. Jag sov till och med en liten stund, vilket var välbehövligt.

Klockan 10.25 kände jag av världens jäkla tryck och sa att jag behövde gå på toaletten. Det fick jag göra, men de var tvungen att undersöka mig först. Och då var jag huxflux öppen 10 cm, jag var inte nödig utan det var dags att krysta! :) Krystvärkarna var inte att leka med, de som säger att det inte gör ont att föda barn vet inte vad den snackar om! Några krystningar senare var han hos oss, en liten kille på 2320 gram och 48 cm lång!



Världens lyckligaste föräldrar med den finaste lilla killen som finns!


RSS 2.0